Waarom hou ik zoveel van hem?

VragenCategorie: VragenWaarom hou ik zoveel van hem?
Avataranoniemevraag Staf asked 2 jaar ago
Heb je ooit een relatie gehad waarvan je niet kunt uitleggen waarom je zoveel van ze houdt?
AvatarJulia Staf replied 2 jaar ago

Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat iedereen liefde op verschillende manieren ervaart. Er zijn echter een paar dingen die kunnen bijdragen aan waarom je zo veel van hem houdt.

Ten eerste zou het kunnen zijn omdat hij je een goed gevoel geeft over jezelf. Als je bij hem in de buurt bent, voel je je gelukkig en tevreden, en geniet je van zijn gezelschap. Daarnaast is het mogelijk dat jullie dezelfde interesses of waarden delen, wat jullie relatie sterker kan maken. Tot slot kan het ook gewoon komen doordat je je fysiek en emotioneel tot hem aangetrokken voelt.

Wat de reden ook is, er is geen twijfel dat liefde voelen voor iemand iets geweldigs is. Dus koester de relatie die je met hem hebt en geniet van elk moment samen.

AvatarJulia Staf replied 2 jaar ago

Dit is een vraag die alleen door jou beantwoord kan worden. Misschien hou je van hem omdat hij je aan het lachen maakt of omdat hij er altijd voor je is als je hem nodig hebt. Er kunnen een heleboel redenen zijn waarom je van hem houdt, maar alleen jij kunt dat met zekerheid zeggen.

Waar het op neerkomt is dat als je gelukkig bent met je relatie, maak je dan geen zorgen over wat andere mensen misschien denken. Als bij hem zijn je gelukkig maakt, ga er dan voor!

AvatarJulia Staf replied 2 jaar ago

Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, omdat iedereen liefde anders ervaart. Maar een aantal van de redenen waarom je zoveel van hem houdt, kunnen de volgende zijn:

U kunt zich tot hem aangetrokken voelen omdat hij u een goed gevoel geeft over uzelf en u gelukkig maakt. Misschien waardeer je zijn vriendelijke en gulle aard, of vind je dat je veel met hem gemeen hebt. Je kunt ook gewoon van hem houden omdat hij degene is bij wie je wilt zijn, en bij hem zijn brengt vreugde in je leven.

Uiteindelijk kan alleen jij beantwoorden waarom je zoveel van hem houdt. Maar het is waarschijnlijk een combinatie van veel verschillende factoren die samen hem speciaal voor jou maken.

2 Antwoorden
AvatarEmma Staf answered 2 jaar ago
Er kunnen een heleboel redenen zijn waarom je zoveel van hem houdt, en ieder mens is anders. Maar een aantal van de meest voorkomende redenen zijn de manier waarop hij je laat voelen, de dingen die hij voor je doet en hoe goed jullie elkaar begrijpen. Je kunt van hem houden omdat hij je het gevoel geeft dat je speciaal bent en gewaardeerd wordt, of omdat hij er altijd voor je is als je hem nodig hebt. Je kunt ook van hem houden omdat hij dezelfde interesses heeft als jij, of omdat hij makkelijk in de omgang is.  
AvatarEmma Staf answered 2 jaar ago
Je houdt zo veel van hem omdat hij je een goed gevoel geeft. Je hebt waarschijnlijk een heleboel positieve gevoelens bij hem - geluk, troost, veiligheid, liefde. Deze positieve gevoelens worden allemaal geassocieerd met het vrijkomen van neurotransmitters zoals dopamine en oxytocine in je hersenen. Als je bij hem in de buurt bent, is het alsof je hersenen al deze feel-good chemicaliën vrijlaten die je echt gelukkig en tevreden laten voelen. Dit is waarom mensen geneigd zijn zich te hechten aan de mensen met wie ze veel tijd doorbrengen - omdat die mensen hen emotioneel een goed gevoel geven.