Vroeger toen ik een klein meisje was luisterden mijn ouders veel naar bands uit de jaren 70. Ik ben opgegroeid met vooral de muziek van Engelse bands uit de jaren 70 en Amerikaanse bands uit de jaren 70 en dan hebben we het over zowel punk, rock als disco bands uit de jaren 70. Er werd bij ons thuis een divers genre aan muziek gedraaid en ik heb dan ook warme herinneringen aan deze bands uit de jaren 70. Ik ga 10 bands uit de jaren 70 met je delen waarvan ik nog steeds graag muziek luister en muziek die altijd aan staat bij mijn ouders als ik bij ze thuis kom. 

Rockbands uit de jaren 70

Ik trap af met 3 jaren 70 rockbands die bij mijn ouders, en nu ook bij mij favoriet waren.


1. The Eagles

Tja, wie kent de muziek van The Eagles niet, het alom bekende nummer Hotel California. Ik ken niemand die dat nummer niet kent van deze Amerikaanse band uit de jaren 70. Maar ook Tequila Sunrise and Take it Easy zijn waarschijnlijk bij veel mensen wel bekend.

2. The Rolling Stones

De bekende Engelse rockband van de jaren 70 maar eigenlijk van alle tijden. Ze treden zelfs nu nog op, deze oude rocksterren blijven maar gaan en hebben zelfs onlangs nog een album uitgebracht. Het is lastig om hun meest bekende nummers op te noemen want dit zijn er ontelbaar veel. Maar mijn favoriet is Ain’t to Proud to beg en mijn ouders draaiden in de jaren 70 veelal hun album Sticky Fingers.

3. Beegees

Bij iedereen wel bekend met het nummer Night Fever van de soundtrack Saturday Night Fever waarin John Travolta de hoofdrol speelde. De Beegees, Engelse band van de jaren 70 met hun vrolijke deuntjes die iedereen wel mee kan zingen.

Goede jaren 70 bands in overvloed

In de jaren 70 waren er heel veel populaire bands. Bijna teveel om op te noemen. Hoewel er bij ons thuis niet veel muziek van Nederlandse bands uit de jaren 70 werden gedraaid, zijn er toch een aantal Nederlandse bands waar ik graag naar luisterde vroeger. 

4. Earth, Wind & Fire

De Nederlandse band van vroeger, rondom zangeres Jerney Kaagman. Ik was gek op hun nummers September en Boogie Wonderland. Keihard meezingen in de woonkamer en dansen met mijn moeder. Mooie herinneringen aan de muziek van een van de meest populaire Nederlandse bands uit de jaren 70.

Discobands uit de jaren 70

Denk je aan de jaren 70 dan denk je ook zeker aan Discomuziek en bekende Disco bands van vroeger zijn wel The Jackson 5, KC and the Sunshine Band en The Four Tops.

Bij ons thuis draaiden we veel muziek van de discoband Abba, Boney M en Kool & The Gang. En deze muziek draai ik nog steeds heel graag, ik ben soms in de mood voor discobands van vroeger en kan hier dan de hele avond van genieten, meezingen en dansen in de woonkamer.

5. Abba

Tja, wat valt er over dit Zweedse kwartet te vertellen behalve dat ze mega populair zijn, toen en nu. Hun muziek is tijdloos. Ze zijn een van de meest succesvolle bands uit de jaren 70, en de jaren erna. Ze hebben meer dan 200 miljoen albums verkocht, ongekend!
Het is dan ook onmogelijk om een keuze te maken uit al hun nummers welke voor mij favoriet zijn. Zij kunnen niet ontbreken in het overzicht van de bands van jaren 70.

6. Boney M

Boney M was een band van de jaren 70 die vooral bekend was in het tweede gedeelte van de jaren 70. Discoband uit de jaren 70, bekend van Daddy Cool, Rivers of Babylon en Sunny, mijn favoriete nummers ever!

7. Kool & The Gang

Denk je aan disco bands van de jaren 70 dan denk je toch echt aan Kool & The Gang. Oh ik kan zo genieten van hun muziek! En het leuke is, een paar jaar geleden waren ze gast artiest bij andere artiesten in Amsterdam en wat was het leuk om deze discoband van de jaren 70 live te mogen aanschouwen. ‘She is so fresh’, ‘Cherish the love we had’ en dit allemaal nog met zoveel passie, zuivere stem en gekleed zoals de zanger er vroeger ook bij liep. Fantastisch!

Punk bands jaren 70

Muziek van deze punkbands uit de jaren 70 luisterden we ook veel: Sex Pistols en Ramones. Minder bekend waarschijnlijk bij het grotere publiek, hun muziek hoor je nu ook niet veel meer. Sex Pistols, de Engelse band van de jaren 70 die maar een aantal jaar echt populair was. De Ramones, de Amerikaanse punkband van de jaren 70. Opgericht in 1974 en een aantal jaar ook echt populair.

Tot slot de laatste 3 jaren 70 bands

Ik sluit af met deze 3 jaren 70 bands waar ik graag naar luisterde met mijn ouders.

8. The Beatles

Deze Engelse band van de jaren 70 mag natuurlijk niet ontbreken. Ook ontelbaar veel hits gescoord en alom bekend, ook in de huidige tijd is hun muziek nog steeds ongekend populair.

9. Funkadelic

Waarschijnlijk iets minder bekend, maar ik vind hun muziek nog steeds fantastisch. Deze beroemde Amerikaanse funkband uit de jaren 70 kan dan ook niet ontbreken in mijn overzicht.

En tot slot, de afsluiter van deze 10 jaren 70 bands, The Golden Earring.

10. The Golden Earring

Deze Nederlandse band van vroeger waar ik ook nog steeds graag naar luister.

Ik hoop dat ik je met dit overzicht van deze jaren 70 bands, de muziek van vroeger weer heb laten herinneren en ik hoop dat je hier, net als ik, warme herinneringen aan hebt.