1. dame
  2. Beste menstruatiecup

Top 10 menstruatiecups van 2024 - Beste menstruatiecup van 2024

Laatst bijgewerkt: 30 mrt. 2024

Ben je op zoek naar een betere manier om je menstruatie in goede banen te leiden?

Een menstruatiecup is een prima alternatief voor tampons en maandverband. Ze zijn comfortabel, milieuvriendelijk, en zuinig. Plus, ze kunnen tot 10 jaar meegaan bij goed onderhoud. Als je op zoek bent naar de beste menstruatiecup op de markt, kijk dan niet verder dan onze lijst van de tien beste cups.

We hebben ze allemaal geprobeerd en kunnen je de perfecte voor jouw behoeften aanbevelen.

Bekijk bij ons de vergelijking van de 10 best geteste menstruatiecups van 2024. Kies de juiste menstruatiecup die voldoet aan jouw producteisen en wensen. Doe ook altijd zelf een menstruatiecup vergelijking. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Inhoudsopgave

Best geteste menstruatiecups. Top 3 menstruatiecups

Een keuze maken voor een nieuwe menstruatiecup kan soms lastig zijn zijn. Vooral als er op de markt honderden menstruatiecups te vinden zijn. Om de keuze voor jou makkelijk te maken hebben wij een onafhankelijk onderzoek gedaan naar de beste menstruatiecups en de top 10 voor jou samengesteld. 

Lees snel verder om onze top 3 menstruatiecups te ontdekken. Wij hopen dat je door het lezen van ons artikel makkelijker een besluit kan maken over welke menstruatiecup bij jou past.

Bekijk ook

 

1. Phure Herbruikbare Menstruatiecup

Als je op zoek bent naar een goed en duurzaam alternatief voor tampons, dan hoef je niet verder te kijken dan de Phure Cups! De Phure Cups zijn gemaakt van 100% medische siliconen en bieden tot 12 uur lang bescherming tegen lekken, zodat je zorgeloos je dag kunt doorbrengen. Bovendien zijn ze milieuvriendelijk en kunnen ze keer op keer worden hergebruikt - steriliseer ze gewoon tussendoor.

De Phure Cups zijn verkrijgbaar in twee maten - maat S voor vrouwen jonger dan 30 die nog niet bevallen zijn, en maat L voor vrouwen ouder dan 30 of vrouwen jonger dan 30 die zwanger zijn geweest.

2. EaseCup menstruatiediscs

De EaseCup is een menstruatieschijfje dat tot 12 uur lang vrijheid biedt tijdens je menstruatie. Het is een platte, schijfvormige cup die direct voor je baarmoederhals en achter je schaambeen zit. De EaseCup absorbeert je menstruatievocht niet, maar vangt het op en houdt je vagina gezond. Het is gemaakt van zacht, flexibel materiaal dat comfortabel is om te dragen en gemakkelijk te gebruiken.

De EaseCup is verkrijgbaar in een 2-pack of een 12-pack.

3. AQURE Menstruatiecup

Als je op zoek bent naar een gezonder en duurzamer alternatief voor maandverband, inlegkruisjes en tampons, kijk dan niet verder dan de AQURE 5-in-1 Menstruatiecup Set. Gemaakt van zachte medische siliconen, de menstruatiecup is 100% veilig en comfortabel om te dragen. De cup is herbruikbaar en gaat tot wel 10 jaar mee.

Dit betekent dat de cup veel beter is voor het milieu dan wegwerpproducten voor de vrouwelijke hygiëne. Bovendien heeft onze set twee maten, zodat je de perfecte pasvorm voor jouw lichaam kunt vinden. En omdat je de cup tot 12 uur achter elkaar kunt dragen, hoef je je niet zo vaak zorgen te maken over het legen van de cup als bij andere producten voor vrouwelijke hygiëne.

Nummers 4 t/m 10 beste menstruatiecups

Heb je uit onze top 3 menstruatiecups nog geen menstruatiecup weten te kiezen voor jezelf? Maak je geen zorgen, hieronder hebben we nog 7 goede menstruatiecups waaruit je ook kan kiezen.

De onderstaande menstruatiecups zijn geenszins slecht, we nemen alleen menstruatiecups in onze top 10 mee die van goede kwaliteit zijn. En aangezien we heel veel menstruatiecups hebben bekeken kunnen we zeggen dat de menstruatiecups in onze menstruatiecup top 10 voor ons de beste zijn op dit moment. 

Het kan zijn dat je liever gaat voor een goedkoper model of simpelweg een menstruatiecup van een andere fabrikant. In onze top 10 vind je voldoende opties.

Bekijk ook:

 

4. De Groene Cup

Ben je op zoek naar een menstruatiecup, maar weet je niet welke? Dan raden wij De Groene Cup III (OSFA) aan. Het materiaal van De Groene Cup III heeft een gemiddelde stevigheid (stijfheid) en heeft een gemiddelde maat. Dit is de maat 'M' van The Green Cup serie deze zit ongeveer tussen de grote en kleine maten van de andere merken in. De Groene Cup is de eerste herbruikbare menstruatiecup speciaal voor Nederland en België.

De Groene Cup III (OSFA) is 100% veilig en gemaakt van medisch gecertificeerde siliconen uit Duitsland. Menstruatiecups zijn een duurzaam, gezond en goedkoop alternatief voor wegwerp maandverband en tampons.

5. FemmyCycle herbruikbare bolvormige menstruatiecup

De FemmyCycle is een innovatieve herbruikbare menstruatiecup, speciaal voor jou ontworpen door gynaecologen. De FemmyCycle heeft een zachte comfortabele vorm, een grote opvangcapaciteit en is bovendien herbruikbaar. De FemmyCycle Low Cervix is speciaal geschikt voor vrouwen met een lage baarmoederhals. Bij een lage baarmoederhals is de baarmoederhals 5 cm of minder van de vaginale opening.

De herbruikbare FemmyCycle wordt geleverd met een katoenen opbergzakje en een gebruiksaanwijzing. De FemmyCycle is een opvangbakje dat in de vagina wordt geplaatst om menstruatiebloed op te vangen dat tijdens de menstruatie vanuit de baarmoeder via de baarmoederhals in de vagina terechtkomt. De FemmyCycle helpt vrouwen zich beter te voelen tijdens de menstruatie.

6. Beppy - Menstruatiecup

Op zoek naar een menstruatiecup waarmee je meer vrijheid ervaart tijdens je menstruatie? Kijk dan niet verder dan de Beppy Cup! Dankzij het zachte en flexibele materiaal past de Beppy Cup zich volledig aan je lichaam aan, voor maximaal comfort en bescherming tegen lekken. Bovendien is hij verkrijgbaar in vier verschillende kleurencombinaties die passen bij jouw stijl.

7. Merula herbruikbare menstruatiecup

De Merula Cup menstruatiecup is de moderne manier voor de maandelijkse cyclus. De menstruatiecup is een milieuvriendelijk, duurzaam, zuinig en gezond alternatief voor maandverband, inlegkruisjes en tampons. De Merula Cup is gemaakt van gecertificeerde medische kwaliteit siliconen en is 100% veilig voor je lichaam. De cup bevat geen chemische toevoegingen zoals weekmakers.

De menstruatiecup is een kleine flexibele cup die in gevouwen toestand wordt ingebracht om menstruatievocht op te vangen. Het opent weer in het lichaam en creëert een lekvrije afsluiting. De bekkenbodemspieren houden de cup in de juiste positie. Na een bepaalde tijd, niet langer dan 12 uur, wordt de cup eruit gehaald.

8. Tampax Menstruatiecup Regular

De Tampax Menstruatiecup Regular is een herbruikbare cup gemaakt van 100% medische kwaliteit siliconen. Het is ontworpen in samenwerking met een gynaecoloog en is klinisch getest. Hij bevat geen parfums, kleurstoffen, BPA (Bisfenol A) of latex. De cup is lichaamsgeïnspireerd en ontworpen om op zijn plaats te blijven en de druk op de blaas te verminderen.

Het wordt geleverd met een BPA-vrij zakje om de cup hygiënisch op te bergen. Tampax heeft meer dan 80 jaar ervaring in dameshygiëne en biedt dezelfde bescherming met de menstruatiecup.

9. Bamboozy Set Menstruatiecup

Maak kennis met de Bamboozy Set Menstruatiecup! Deze menstruatiecup biedt meer comfort en is duurzamer en hygiënischer in vergelijking met maandverband of tampons. De natuurlijke vorm van onze menstruatiecup zorgt voor meer comfort en minder irritatie dan andere menstruatiecups op de markt. Het is gemaakt van de hoogste kwaliteit medische siliconen en is veilig voor gebruik.

Het is ook bruikbaar gedurende je hele menstruatiecyclus. Dus waarom kiezen voor een menstruatiecup? Hier zijn enkele redenen:

Geen onnodige afvalproductie (zero-waste en milieuvriendelijk);

Minder kans op doorlekken;

Geen onaangename geurtjes;

Minder vatbaar voor bacteriële en schimmelinfecties.

10. Phure Herbruikbare Menstruatiecup

De Phure Cup is het perfecte alternatief voor tampons voor alle vrouwen die op zoek zijn naar een veiligere en duurzamere optie. De Phure Cup is gemaakt van 100% medische siliconen en biedt tot 12 uur bescherming, waardoor het een comfortabele en gemakkelijke keuze is voor elke vrouw. De Phure Cup is ook bPA vrij en wordt geleverd met een sterilisator en handig katoenen opbergzakje, waardoor het een gemakkelijke en hygiënische oplossing is voor elke vrouw.

Wat zijn menstruatiecups?

De menstruatiecup is een alternatief voor de tampon die tegenwoordig steeds vaker gebruikt wordt door vrouwen. Deze cups kunnen gebruikt worden als een soort tampon, maar kunnen ook hergebruikt worden. Menstruatiecups zijn trechtervormige flexibele siliconen cups. Er zit echter wel een groot verschil tussen de menstruatiecup en de tampon. Een tampon neemt het bloed op, terwijl een menstruatiecup het bloed opvangt. 

Een menstruatiecup zorgt ervoor dat je het bloed langer op kunt vangen. In de meeste gevallen gaat dit om 8 tot 12 uur dat je deze in kunt houden. De menstruatiecup zorgt ervoor dat je zonder zorgen kunt plassen, zwemmen en sporten. Hierdoor is de menstruatiecup voor veel vrouwen de ideale uitkomst tijdens de ongesteldheid. 

Hoe werkt een menstruatiecup precies? De cup vangt het bloed op dat je tijdens de menstruatie afscheidt. Het inbrengen van de menstruatiecup kan voor veel vrouwen wel wat problemen met zich meebrengen. In de meeste gevallen is het een beetje oefenen en kijken wat je fijn vindt. Je kunt de cup op verschillende manieren vouwen, zodat het inbrengen makkelijker wordt. 

Welke menstruatiecup past bij mij?

Er zijn verschillende opties als je een menstruatiecup zoekt. Je hebt verschillende maten, maar ook verschillende soorten. Een menstruatiecup biologisch wordt tegenwoordig ook vaak gekozen. Daarnaast heb je ook de maten van de cups. Hiervoor heb je S, M en L, waarbij S de kleinste maat is en L de grootste. 

Er zijn verschillende punten waarvan de maat van de menstruatiecup afhankelijk is. Zo is dit afhankelijk van je leeftijd, je bouw, of je zwanger bent geweest en hoe heftig je ongesteld bent. Niet iedereen is hetzelfde en niemand heeft dezelfde bouw. Een menstruatiecup kun je goed gebruiken in combinatie met corrigerend ondergoed

Menstruatiecups schoonmaken

Om goed gebruik te maken van menstruatiecups, is het belangrijk om ze goed schoon te maken. Het is belangrijk voor de gezondheid van je vagina dat je ze goed schoonhoudt. Dit doe je het beste door tijdens het leegmaken van de cup deze ook goed schoon te maken. Dit kan makkelijk gedaan worden door hem af te spoelen en eventueel te reinigen met vagina-vriendelijke zeep. 

Na je ongesteldheid is het belangrijk om de cup uitgebreid schoon te maken. Er zijn twee manieren waarop je dit aan kunt pakken:

Uitkoken

De eerste optie is het uitkoken van de cups. Dit doe je door de cup drie tot vijf minuten in kokend water te plaatsen. Het is belangrijk dat de cup helemaal onder water is, maar de bodem niet raakt. Het is belangrijk om maximaal vijf minuten aan te houden, want anders kan de cup beschadigen. 

Als je denkt dat het nodig is om de menstruatiecup nog uitgebreider schoon te maken, kan het een goede optie zijn om wat azijn en bakpoeder toe te voegen aan het water. Dit laat het water vaak nog iets verder opbruisen, maar maakt je menstruatiecup wel helemaal schoon. 

Steriliseren

Als je een makkelijke manier zoekt van het reinigen van een menstruatiecup, is een sterilisator ook een goede optie. Deze werkt door hem te vullen met water en je cup om dit vervolgens in de magnetron te zetten. Hiermee krijg je hetzelfde effect als het uitkoken van je menstruatiecup. 

Menstruatiecup ervaringen van andere vrouwen

Menstruatiecups worden steeds vaker gebruikt. Voordat je er zomaar gebruik van maakt, is het wel zo prettig om de menstruatiecup ervaringen van andere vrouwen te weten. Over het algemeen hebben vrouwen goede menstruatiecup ervaringen, maar in sommige gevallen kan het vinden van de beste optie lastig zijn. 

Goede merken menstruatiecups

Er zijn verschillende merken te vinden waar je menstruatiecups van kunt halen. Een aantal goede opties waar je voor kunt kiezen, zijn: 

  • Etos
  • Kruidvat
  • Bamboozy
  • Allmatters
  • Beppy

Waar moet je op letten bij het kiezen van een menstruatiecup

Wil je een menstruatiecup kopen maar weet je niet wat een geschikte is voor jou? Onze experts van meidenvragen.nl hebben voldoende ervaring in het testen, vergelijken en onderzoeken van menstruatiecups. 

Je wilt er zeker van zijn dat je waar voor je geld krijgt en van een goede menstruatiecup kun je verwachten dat hij langer meegaat dan eentje die dat niet is. Het is ook de moeite waard om alle reviews goed door te nemen om zo een idee te krijgen van de prijs-kwaliteitsverhouding. Daarna kun je zeker het juiste besluit voor jezelf nemen. Resume:

-Kies de juiste menstruatiecup voor je behoeften. menstruatiecups zijn er in verschillende soorten dus het is belangrijk dat je de juiste voor jezelf kiest. Als je het niet zeker weet kan ons team je helpen de perfecte menstruatiecup te kiezen.

-Houd rekening met je budget. menstruatiecups kunnen sterk in prijs variëren dus is het belangrijk om een budget te bepalen voor jezelf en daarna aan de slag te gaan.

Veelgestelde vragen over deze menstruatiecups reviews

Wij hebben verschillende experts die zijn verbonden aan ons, elk een expert op hun eigen vakgebied. De reviews die worden geschreven zijn gebaseerd op hun expertise en ervaring. Er wordt onderzoek gedaan naar de beste menstruatiecups, en waar nodig wordt een menstruatiecup ook uitgebreid getest. In dit hele proces worden wij niet door fabrikanten of producenten betaald. Onze reviews zijn volledig op eerlijke bevindingen van onderzoeken en testen gebaseerd.

Volgens ons onderzoek is de top 3 beste menstruatiecups waaruit jij een keuze kan maken:

 

Hieruit bevelen wij Phure Herbruikbare Menstruatiecup het meest aan. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je zelf andere factoren belangrijker vindt wanneer je een menstruatiecup zoekt. Maak daarom altijd zelf een goede menstruatiecup vergelijking. Zo weet je zeker dat een menstruatiecup waar jij voor kiest ook de beste is.

Heb je al een besluit genomen over een menstruatiecup en wil je die graag kopen? Bij elk menstruatiecup hebben we ook de best aan te bevelen webshop meegenomen. Klik op de “Beste Deal” knop om er naar toe te gaan. Je gaat naar een betrouwbare webshop waar je zelf het betreffende product kunt kopen. We tonen je alleen webshops waarvan we weten dat ze te vertrouwen zijn en je zonder zorgen een menstruatiecup kunt kopen.

Conclusie top 10 menstruatiecups

Conclusie alinea: Nu je dus alles weet over menstruatiebekers, is het tijd om een beslissing te nemen. Wacht niet langer, kies uit de top 10 en bestel nu de geschikte menstruatiecup! We zijn er zeker van dat je er veel plezier van zult hebben. Bedankt voor het lezen!

DisclaimerDeze menstruatiecup review is onafhankelijk van de fabrikant en met zorg samengesteld. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de producten en bij aankoop op de webshop via ons verdienen wij een kleine commissie. Mocht je een fout zien op deze pagina, neem dan contact met ons op.

Gepubliceerd op: 12 jul. 2022