De lente is in aantocht! Een seizoen waar veel mensen al wekenlang naar uitkijken, zeker na al die grijze wolken en kou van de afgelopen wintermaanden.

Als je een beschut plekje uitzoekt uit de wind in de voorjaarszon, kan het in maart al heerlijk zijn om buiten te zitten. Een goed glas zonnige lentewijn mag daar natuurlijk niet bij ontbreken. Maar met welke wijn kun je nu het beste proosten op het voorjaar?
Dat hangt er helemaal vanaf wat voor smaakprofiel jouw voorkeur heeft.

Of je juist houdt van de bloemige, volle wijnen of van de friszure of de zoete en exotische wijnen. Ontdek onze aanraders bij jouw smaakprofiel, en proef de lente!

Levendig, fris en opwekkend

Wie plaatsneemt op het terras in de zwoele, al wat warmere voorjaarszon, verlangt al gauw naar een tintelfrisse, verkwikkende witte wijn die lekker gekoeld is. Toch?
Zo eentje met een levendig en expressief karakter, met verfijnde smaaknuances van groene appel, bloedsinaasappel en citrusschil.
Een elegante wijn met zo’n fruitig fris karakter en met fijne hoge zuren, is een witte wijn gemaakt van Sauvignon blanc uit de Pays d’Oc de Loire. De witte wijnen uit de Loire zijn mooi geconcentreerd en toch fris van smaak. Ze bezorgen je precies dat tintelfrisse, opwekkende gevoel waar je naar op zoek bent als de temperaturen stijgen!

Zwoel, zacht en vol

Ben je geen liefhebber van wijnen met veel hoge zuren, maar hou je juist van een wijnsoort die wat zachter, romiger en voller is van smaak? Dan kun je gaan voor de bekende op houtgerijpte Chardonnay, maar je kunt ook dit voorjaar eens een Italiaanse wijn kopen zoals Roero Arneis. Deze verfijnde witte wijnen uit Piemonte staan bekend om hun geurige, fruitige en bloemige karakter.
Wijnen gemaakt van Roero Arneis Bevatten weinig zuren en zijn rond, rijk en verleidelijk van smaak. Laat dat nu net goed matchen bij je lentekriebels! 
Je kunt in de Arneis druiven aroma’s en smaaknuances van peer, vanille en amandel herkennen, maar ook subtiele tonen van witte bloesem en anijs. Deze wijn smaakt heerlijk op zichzelf tijdens het borreluurtje, maar doet het ook goed bij mosselen of bij asperges.

Zalig zoet, breed en complex

Voel je juist aangetrokken tot de wat meer zoetige, fruitige wijnen met een rijk en weelderig karakter? Dan raden we je aan om eens een Sauternes te proberen. Deze zoete Franse wijnen zijn van Semillon en Sauvignon Blanc druiven gemaakt, en hebben een bijzonder proces. Dit maakt de goudgele Sauterneswijnen bijzonder smaakvol, honingachtig en erg breed en complex van smaak. Je kunt diverse smaaknuances erin proeven van vanille, kweeperen, toast en ananas, en in de neus abrikozen en bloemenhoning.

Een perfecte match voor de fijnproever die in de lente verlangt naar stijlvolle, zoetige wijnen.

Proost op het voorjaar!