Het is zover, je vriendin gaat trouwen. En jij als allerbeste vriendin bent natuurlijk dé aangewezen persoon om een onvergetelijk vrijgezellenfeest te organiseren. Maar wanneer je dat nog nooit gedaan kan het een behoorlijke opgave zijn. Waar moet je rekening mee houden en betrek je de aanstaande bruid ook in de plannen? En hoe lang voor de grote dag organiseer je eigenlijk het vrijgezellenfeest? We geven je een aantal tips waarmee het voor iedereen een dag wordt om nooit te vergeten.

Wanneer beginnen met organiseren?

Kies eerst een datum uit: zo’n éen á twee maanden voor de huwelijksdag is het beste. Wanneer je het kort van tevoren organiseert heb je kans dat de bride-to-be er niet volop van geniet omdat ze te druk is met het regelen van andere, lastminute zaken. Houd ongeveer 5 maanden voor de huwelijksdag aan om te starten met de organisatie. Afhankelijk van wat je tijdens het vrijgezellenfeest gaat doen en op welke dag is het goed om ruim van tevoren bepaalde zaken te reserveren. Ook al moet de dag zelf een totale verrassing voor de bruid in spé zijn: peil toch wat ze absoluut niet wil. Zij is immers het stralende middelpunt. Check ook of er mensen zijn die ze er wel, of juist niet, bij wil hebben. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Het voorbereidingsteam

Natuurlijk hoef je niet helemaal alleen het vrijgezellenfeest te organiseren. Stel een groep samen uit de genodigden waarmee je de plannen uitwerkt. Wordt het een sportieve dag, gaan jullie lekker ontspannen in een wellness resort of zetten jullie de bloemetjes buiten in de stad? Kies samen iets wat past bij de bruid of combineer diverse dingen. Maak onderling een taakverdeling wie er wat gaat regelen. Uitnodigingen die verstuurd moeten worden, reserveringen van bepaalde activiteiten en het eventuele transport. In notitieboekjes met opdruk houden jullie bij wat er al gedaan is of nog moet gebeuren. Vul het aan met persoonlijke notities, herinneringen en plak er kiekjes in van de overleggen die jullie hebben gehad. Deze boekjes geef je later aan de bruid zodat zij terug kan lezen wat er allemaal vooraf ging aan haar vrijgezellenfeest.

Bepaal vooraf het budget

Spreek vooraf met elkaar een maximaal te besteden budget af. Waar de één wel wat kan missen zit de ander misschien krap bij kas. Bedenk ook dat iedereen op de huwelijksdag zelf ook al extra uitgaven heeft. Een cadeau, nieuwe kleding, schoenen en de kapper lopen al snel in de papieren. Verder is het handig dat één persoon de uitgaven voor het vrijgezellenfeest bijhoudt. Zo is het direct duidelijk wanneer het budget wordt overschreden en kan er ingegrepen worden. Wil je tijdens het vrijgezellenfeest aan de buitenwereld laten weten dat jullie iets te vieren hebben? Op Bedrukken.nl vind je heel veel items die je kunt laten bedrukken met een bijpassende tekst. Tot slot, het allerbelangrijkste is dat de bruid en jullie terug kunnen kijken op een geslaagd vrijgezellenfeest in de aanloop naar het huwelijk. Dus geniet en have fun!