In de jaren 80 kon je niet zonder haarlak! Volumineuze kapsels, de hoge paardenstaart, getoupeerde pony’s en een permanent voor de vrouwen. En de mannen droegen matjes in hun nek, rockten een mohawk of liepen rond met geblondeerd haar. Alles was mogelijk! En sommige van deze kapsels hebben een terugkeer meegemaakt in de jaren 2020 en 2021. Maar dan wel in een fris jasje.

We gaan je de meest gedragen kapsels uit de jaren 80 laten zien. Dus mocht je een jaren 80 feestje hebben, doe hier je inspiratie op voor een kapsel voor man of vrouw, volledig in jaren 80 look. Maar zoals altijd zijn er ook tijdloze kapsels, dus wie weet rock jij straks gewoon weer een kapsel uit de jaren 80.

Jaren 80 kapsels voor vrouwen

1. Een flinke bos krullen met een krullende pony

Eigenlijk nooit echt weggeweest, maar wel supertrendy in de jaren 80. Heb je steil haar dan wil je krullen en heb je krullen dan wil je steil haar. Dat zal altijd zo zijn natuurlijk. Maar de 80 er jaren domineerden de flinke krullenbossen wel het straatbeeld.

2. Permanent

Wie kan het zich niet goed meer herinneren, de blonde vrouwen met hun permanente haar. Ik denk dat elke vrouw in de jaren 80 wel een keer permanent heeft laten zetten.

3. De hoge paardenstaart

Deze haartrend heeft vaak een comeback gemaakt of misschien beter gezegd, is nooit echt helemaal weggeweest. De hoge paardenstaart met de pony strak naar achter en bij de paardenstaart gebonden. Fris kapsel waarbij het hele gezicht zichtbaar was.

4. De zijscheiding

Nog een kapsel welke je ook wel tijdloos mag noemen, maar wel geïnspireerd is door en ontstaan in de jaren 80. De middenscheiding is in latere jaren heel hip geweest, maar de zijscheiding is echt een typisch jaren 80 kapsel voor vrouwen welke je nu nog steeds veel ziet.

5. Asymmetrisch kapsel

Ook één die in de jaren 2020/2021 weer hip was. Je haar asymmetrisch gedragen, de ene kant korter dan de andere kant en de scheiding ook aan de zijkant. Jaren later werd dit ook zo gedragen maar dan zag je ook veelvuldig dat de haren aan de ene kant kort geschoren waren.

6. Crinkled hair

Crinkled hair is krullen in je haar creëren maar op een mildere manier dan de bekende krullenbos van de jaren 80. Dit was vooral hip bij de dames die lang stijler haar hadden en graag krullen wilden hebben.

7. De getoupeerde pony

Vrouwen gingen helemaal los in de jaren 80 met haarlak. De pony werd flink getoupeerd waarna er ontzettend veel haarlak in ging. De pony moest wel overeind blijven staan natuurlijk. Sowieso werd er veel haarlak gebruikt in die tijd, met de omhoog staande kapsels, de krullen en de getoupeerde pony.

8. Geblondeerd

Zowel bij de mannenkapsels als de vrouwenkapsels in de jaren 80 werd er flink geëxperimenteerd met waterstofperoxide. Gelukkig weten we nu beter dat dit ontzettend schadelijk is voor je haar. Maar in de jaren 80 was het blonderen van je haar, of een deel van je kapsel ontzettend hip.

9. Slicked-back kapsel

Slicked back hoor ik je denken? Jazeker, ook weer een van de meest trendy kapsels bij vrouwen in de jaren 80. Dit kapsel werd gerockt door vrouwelijke artiesten waarna iedereen hun haar natuurlijk zo wilde dragen.
Het slicked-back kapsel hield in dat je je pony flink veel volume gaf. Je kamde je haren wat naar achter maar de pony gaf je volume zodat deze recht overeind stond en de blikvanger werd van je hele voorkomen. Vaak gecombineerd met felle make-up.

10. De haarband kapsel

Veel gedragen in de jaren 80, maar in jaren erna ook nog steeds zichtbaar, vaak in muziekclips, maar zeker ook met sporten. Waar het in de jaren 80 een manier was om je haar te dragen, is het nu een item in de sportschool om de haren uit je gezicht te halen.
Je haren naar achteren gekamd, het liefst met een glimmend serum in je haar en een mooie haarband gedragen om het kapsel netjes naar achteren te laten zitten.

Dit waren een aantal jaren 80 kapsels die veel vrouwen zeker uitgeprobeerd hebben in die tijd.

Uiteraard was er bij de mannen ook heel wat stylish kapsels in de jaren 80 te zien.