Ben je weer toe om te shoppen? Heb je bijvoorbeeld nieuwe lingerie of een pyjama nodig? Lees dan snel verder. In dit artikel staan een paar leuke steden om te gaan winkelen.

Ons Mokum

Veel mensen denken bij shoppen meteen aan onze hoofdstad Amsterdam, ook wel ‘Ons mokum’ genoemd. Dit is niet voor niets. In Amsterdam heb je volop keuze qua winkels. Je vindt in het centrum zelfs meerdere vestigingen van bepaalde winkels. Vind je wat je zoekt niet in de ene vestiging? Dan ben je binnen de kortste keren in een andere vestiging. Ook voor kleine unieke winkels kan je terecht in Amsterdam. Wil je een keer ergens anders heen dan de binnenstad? Bezoek dan eens Amsterdam Noord. Hier vind je het winkelcentrum Boven ‘t IJ. Het winkelcentrum is niet heel groot, maar de belangrijkste winkels vind je hier. Ben je gek op hebbedingetjes? Dan moet je de winkel So Low zeker niet overslaan. Hier vind je de gekste cadeautjes. Dit is dus een ideale winkel als je op zoek bent naar een cadeautjes. Het shoppen kun je hier ook makkelijk combineren met een andere activiteit. Bij dit winkelcentrum vind je namelijk onder andere ook een Pathé, minigolf, gamehall en bowlingbaan.

Domstad Utrecht

Utrecht lijkt door de vele grachtjes een beetje op Amsterdam. De sfeer is echter heel anders in Utrecht. Zo vind je er minder toeristen en zijn de coffeeshops minder zichtbaar. Op het plein in het centrum zijn er regelmatig verschillende markten. Wie weet vind je hier iets leuks! Daarnaast kun je urenlang winkelen in de winkelstraten in Utrecht. Als je trek hebt kun je terecht bij een van de vele leuke eettentjes. Is het slecht weer? Geen probleem! Dan kun je ook shoppen in het overdekte winkelcentrum Hoog Catharijne. Dit is onlangs erg verbouwd, dus als je een tijdje niet bent geweest herken je het niet meer. Hier vind je onder andere sportwinkels, Lush en een winkel met heerlijke cocosballetjes. 

Winkelen in Alkmaar

Ondanks dat deze stad vooral bekend staat om de kaas is dit ook een leuke stad als je wilt gaan winkelen. Vooral als je niet van te veel drukte houdt is Alkmaar een goede keuze. Je vindt hier de bekende winkels zoals de H&M, Vila en Pieces. Ook vind je hier kleine unieke winkeltjes. In Alkmaar ben je ook aan het goede adres voor heerlijke patat. Of probeer eens de bekende kaas bij een van de kaaswinkeltjes in Alkmaar. Het dagje winkelen kun je afsluiten door een bezoekje aan het filmhuis of de bioscoop Tui.

Een groot voordeel van deze steden is dat alle steden makkelijk te bereiken zijn met de trein. Dat scheelt je niet alleen zoeken naar een parkeerplek, maar kan je ook flink wat geld schelen qua parkeerkosten. Door van tevoren je treinticket te boeken kun je 10% korting krijgen. Met een voordeelabonnement bespaar je nog meer geld. Je net geshopte outfit maak je compleet met zomerse accessoires, zoals Tyvek polsbandjes of festivalbandjes.