Bij zowel jongens als meiden neemt in de puberteit haargroei toe, op lichaamsdelen waar eerst nog geen haar te vinden was. Baardgroei, borsthaar, haar op benen, in oksels of bij de schaamstreek, zelfs haar op de rug kan toenemen. Dit kan leiden tot onzekerheid en een behoefte om dit haar weer weg te scheren. Uiteraard zijn hiervoor verschillende manieren mogelijk. Zo kun je het haar wegscheren met een scheermachine, of epileren. Daarnaast kun je het ook weghalen door middel van waxen. Elke methode zal even wennen zijn, maar uiteindelijk wel de gewenste resultaten opleveren. Nadeel is wel dat haar willekeurig terug groeit en ook nog eens in verschillende ritmes. Meerdere haren naast elkaar hebben een ander groeipatroon, waardoor je al snel weer nieuw haar ziet groeien. Het weghalen van haar blijft zo een terugkerende handeling die veel tijd in beslag kan nemen. Zeker in de zomertijd, wanneer haar sneller groeit en je juist vrij van haar naar buiten wilt. Permanent ontharen kan dan een overweging waard zijn.

Ontharen met een laser

In een laserkliniek te Enschede kun je kiezen voor permanente ontharing. Met een laser wordt het haar verwarmd, waarna het op den duur niet meer terug groeit. Hiervoor zijn wel meerdere sessies nodig, om alle haren te behandelen. Op elk lichaamsdeel kan met een laser haar worden weggenomen, waarna het niet meer zal groeien. Hierdoor hoef je niet steeds opnieuw haar weg te scheren, maar geniet je blijvend van een gladde huid. Bij  Smooth Laser Clinic maak je eenvoudig een afspraak voor een intakegesprek, waarin alle mogelijkheden kunnen worden besproken. Ook krijg je alvast een proefsessie, waarin een deel van het haar zal worden weggebrand met de laser. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en dit maakt de keuze voor permanente ontharing een stuk minder spannend.

Permanent ontharen van ongewenste haargroei

Bij Smooth Laser Clinic maakt gebruik van geavanceerde apparatuur om van ongewenste haargroei af te komen. Met de Soprano ICE Titanium laser kan op verschillende weefseldiepten en structuren haar worden behandeld, waarna het permanent zal wegblijven. Je kunt rekenen op een mooi en snel resultaat, waarbij de huid vrij is van ongewenst haar. Wanneer je op bepaalde lichaamsdelen geen haar meer wilt hebben en geen zin hebt om telkens opnieuw het haar te verwijderen, dan is permanent ontharen een goede oplossing. De innovatieve eigenschappen waarover de laser Soprano ICE Titanium beschikt, maakt het mogelijk om zelfs lichtere haarkleuren of juist donkere huidtypes te behandelen voor permanent ontharen.

Laseren van ongewenst haar

Het gebied dat je wilt laten behandelen, wordt eerst door een specialist van de laserkliniek gecontroleerd. Hierbij wordt gekeken of er beschadigingen of pigmentaties aanwezig zijn. Ook maakt het verschil of er lange of juist korte haren moeten worden gelaserd. Verschillende vlakken van 10 bij 10 centimeter worden gelaserd. Hiervoor wordt eerst een verkoelende gel aangebracht, die zorgt voor de juist geleiding. De huid kan dan worden gelaserd en haar permanent verwijderd.