Vroeger was alles beter zeggen ze vaak toch? Nou of het allemaal beter was dan durven we niet te zeggen, maar wat zeker lekker was, was het snoepgoed van vroeger uit de jaren 70. We laten je met alle snoepjes van vroeger op deze pagina even terugverlangen naar de jaren 70. Maar niet alleen snoepjes, ook koekjes van vroeger zullen we benoemen. We denken dat je vaak een ‘oh ja ken je die nog’ momentje zal hebben en dat is het leuke aan het terughalen van producten van vroeger.

We zullen nu 10 snoepjes van vroeger uit de jaren 70 met je delen en we hopen dat jij net zoveel plezier haalt uit het lezen van dit artikel als wij hadden met het schrijven ervan. Eén ding was voor ons wel duidelijk, wij verlangen terug naar de lollies van vroeger!

Top 10 snoepgoed uit de jaren 70

1. Double dip

Deze kunnen wij ons nog goed herinneren, dit snoepgoed van vroeger is een hele lange tijd enorm populair geweest. Dippen met je snoepstick in het zakje met 2 verschillende smaken poeder. Dit was niet alleen heel lekker, maar tegelijk ook echt iets bijzonders. Je kon zelf bepalen welke smaak je mee zou eindigen en dus welke smaak het langste achter bleef op je smaakpapillen.

2. Schuimblokken

Deze schuimblokken, bestaand uit 2 verschillende kleuren en dus 2 verschillende smaken smelten zo lekker in je mond. Een klein hapje ervan nemen en het schuim borrelde op je tong waarna het oploste. We kunnen wel erkennen dat dit een lichte verslaving was voor ons.

3. Lange Jan

De Lange Jan was er in diverse smaken. De naam deed het snoepje van vroeger goed eer aan, een fruitig en langwerpig zacht staafje, heerlijk!

4. Kaneelkussentjes

De kaneelkussentjes mogen natuurlijk niet ontbreken in ons lijstje snoep van vroeger van de jaren 70. Hier kon je een lange tijd op sabbelen, tenminste, als je de drang kon weerstaan om ze niet meteen door te bijten en op te smullen. Dat was soms wel lastig!

5. Wijnballen

De wijnballen zijn nu nog steeds bekend, maar vooral op de kermis. Als we de kermis bezoeken halen we altijd een wijnbal bij de snoepkraam. Maar dit is dus een snoepje van vroeger en dus nog steeds heel erg populair.

Tussenstand snoep van vroeger uit de jaren 70

En, komen deze snoepjes van vroeger je nog bekend voor? Snoep je nog steeds wel eens hiervan? Toch leuk dat sommig snoep van vroeger uit de jaren 70 nu nog steeds populair is en gegeten wordt, snoepjes en lollies van vroeger waar nu, generaties later nog steeds van wordt gesmuld. We gaan snel verder met onze lijst snoep van vroeger uit de jaren 70.

6. Swizzles double lolly

Deze lollies van vroeger kunnen natuurlijk niet ontbreken in onze lijst van snoepgoed van de jaren 70. Deze kon je kopen in een gewoon formaat maar als je mazzel had kochten je ouders een mega double lolly voor je. Dit waren echt joekels van lollies vroeger.

7. Trekdrop

Dit is toch ook wel een klassieker in onze lijst van snoep van vroeger uit de jaren 70! Oke oke, wij moeten bekennen, deze waren ook wel een beetje verslavend. En drop is een snoepje van vroeger dat zeker niet mag ontbreken in ons overzicht.

8. Regenboogstokjes

Misschien is deze iets minder bekend in ons overzicht van snoep van vroeger, maar deze waren toch echt heel populair in de jaren 70. Wij namen altijd een handvol uit het zakje en dan alle verschillende kleuren tegelijk in je mond. Wat een beleving was dat!

9. Zuurstok regenboog

Zuurstokken kunnen niet ontbreken ook. Dit snoepje uit de jaren 70 is een must op onze lijst. Ook dit is wel een klassieker die in de jaren 70 populair was maar nu ook vooral op de kermis wordt gegeten. Maar dan in een mega formaat.

Oke, dat waren 9 snoepjes van vroeger, maar onze lijst van snoep van vroeger uit de jaren 70 is pas compleet als we ook koekjes van vroeger benoemen. En wat voor één. Lees snel verder voor de afsluiter van onze lijst: bekende koekjes van vroeger.

10. Roze koeken

Deze mag je gerust een Hollandse klassieker noemen, iedereen kent deze koek van vroeger. Ze zijn zelfs nu ook nog populair voor bij een kopje koffie of thee. Deze koekjes van vroeger smaken zoet dankzij de roze kleur die bovenop zit. Wij gaan meteen weer een pak kopen, het water loopt ons al in de mond.

We doen nog een koekje van vroeger als bonus. Omdat we eigenlijk niet goed konden kiezen tussen de roze koken en deze. Deze koekjes van vroeger zaten standaard in de koektrommel bij oma, de bekende likkoekjes. Een plat koekje met een glazuurlaag bovenop die je dan fanatiek eraf ging likken tot alleen het koekje over bleef, hemels.

Jaren 70 snoep herinnerd

Dat was de lijst van snoep van vroeger uit de jaren 70. Zitten er snoepjes of koekjes van vroeger bij die je nu nog steeds eet? Of misschien nu weer in huis gaat halen na het lezen van onze top 10? Hoe dan ook, geniet!