Elk jaar komen er weer nieuwe tv series en shows op de televisie, maar er zijn ook series die jaren achter elkaar doorgaan waarvan er continu nieuwe seizoenen of afleveringen worden gemaakt. Ook al zijn er nu geen series uit de jaren zijn meer op de Nederlandse zenders te bekijken, we gaan toch even terugblikken naar toen. Herinneringen ophalen van de jaren 70, toen er nog beperkte keuze was qua series en shows.

Nederlandse tv series jaren 70

1. Bassie & Adriaan

Een serie die iedereen wel kent en waar nog steeds over wordt gepraat, nu al die jaren later is natuurlijk Bassie en Adriaan. Bassie en Adriaan is voor het eerst in 1978 uitgezonden en de eerste televisieserie is genaamd: De Plaaggeest. Hierna volgden nog vele, vele series en de avonturen van Bassie en Adriaan heb je jarenlang kunnen volgen.

2. Q&Q

Een jeugdserie waarvan er 2X 13 afleveringen zijn uitgebracht en zelfs een bioscoopfilm is uitgebracht, dat is Q&Q. Misschien een leuk weetje; de tune is ingezongen door Robert Long, een bekende zanger uit de jaren 70.

3. Ome Willem

Deze serie is gebruikt in menige opvoeding.

4. Swiebertje

Het verhaal over een zwerver jongen die allerlei avonturen beleeft.

5. Pipo de Clown

In deze kinderserie leef je mee met de avonturen met Pipo de clown en zijn vrouw Mamaloe.

6. Van Kooten en De Bie

Een satirisch programma waarin de Nederlandse samenleving met humor wordt neergezet.

7. Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer?

Een kinderserie gebaseerd op de legende van de rattenvanger van Hamelen. En met een aanstekelijk liedje.

8. Tika Tovenaar

Avonturen van Tika de Tovenaar, korte afleveringen voor het slapen gaan.

9. Toppop

Het allereerste televisieprogramma waarin we werden verwend met Nederlandse popmuziek.

De laatste Nederlandse serie uit de jaren 70 die enorm bekend is en een van de absolute favorieten bij kinderen was:

10. De Fabeltjeskrant

Nieuws voor kinderen, elke dag gebracht voor bedtijd door Meneer de Uil. In het nieuws werd verteld over alle avonturen van de dieren in het Grote Dierenbos. De Fabeltjeskrant was een hit voor elke familie, met zijn allen voor de buis gekluisterd en samen genieten van de verhalen van Meneer de Uil.

Dit waren 10 series uit de jaren 70 in Nederland. Er was nog geen onbeperkt aanbod aan series en shows. De kleurentelevisie was zelfs pas net uitgevonden, hoe tof. Kun je je nu niet voorstellen toch?