Veel meiden onderschatten de kracht van een conditioner en denken dat het niet noodzakelijk is voor hun haren. Ben jij één van de guilty ones die alleen shampoo gebruikt of zich afvraagt waarom je haar nog steeds droog aanvoelt nadat je haar hebt gewassen met shampoo? Het geheim is: conditioner! Good to know: conditioner is echt net zo belangrijk als shampoo. Het helpt niet alleen je haar te hydrateren en te voeden, maar het beschermt het haar ook tegen schade en verbetert de doorkambaarheid. Dus, wil je meer weten over waarom conditioner echt een must-have is in jouw haar routine, lees dan vooral verder! 

Ik gebruik alleen shampoo, is dat erg?

Wanneer je geen conditioner gebruikt na het wassen met een shampoo, doe je je haar eigenlijk tekort. Een shampoo heeft als doel jouw haar te reinigen en zorgt er niet voor dat het haar wordt gevoed. Als je geen conditioner gebruikt, gaat je haar meer klitten en is de kans op haarbreuk ook groter. Daarnaast is de kans op pluizig haar en gespleten haarpunten ook aanwezig wanneer je geen conditioner gebruikt. Het is dus echt aan te raden om een goede conditioner toe te voegen aan jouw haar routine om het beste uit jouw haar te halen en het de verzorging te bieden die het nodig heeft! 

Waarom is een shampoo niet voldoende?

Hoewel een shampoo helpt bij het reinigen van het haar en hoofdhuid, kan het ook de natuurlijke oliën van het haar wegnemen, waardoor het droog kan worden. Een shampoo zorgt ervoor dat al het vuil en overtollig vet wordt verwijderd. Dit komt omdat de haarschubben worden geopend. Om de haarschubben weer te sluiten is een conditioner een must! Een conditioner is belangrijk omdat het de voedingsstoffen en hydratatie aan je haar toevoegt, wat het gezond, zacht en glanzend houdt. Een conditioner sluit de haarschubben weer en zorgt ervoor dat het haar makkelijker doorkambaar wordt. Het is hierbij belangrijk om te onthouden dat conditioner het beste kan worden aangebracht in de lengtes en punten van je haar. Wanneer je het ook op de hoofdhuid aanbrengt kan het namelijk vettig worden. 

Passende conditioner bij jouw shampoo

Het is belangrijk om een conditioner te gebruiken die past bij je shampoo omdat beide producten zijn ontworpen om elkaar aan te vullen en je haar de beste verzorging te bieden die het nodig heeft. Wij raden dan ook aan om een conditioner te gebruiken van dezelfde lijn als jouw shampoo. Wanneer je producten uit dezelfde lijn gebruikt, weet je zeker dat ze op elkaar zijn afgestemd en dat de ingrediënten en functies elkaar niet tegenwerken. De producten bevatten namelijk vaak ook dezelfde ingrediënten, wat zorgt voor hetzelfde proces. Daarnaast hebben ze vaak dezelfde werking en dezelfde geur, zodat je dit langer blijft ruiken. Bijna elke shampoo heeft wel een passende conditioner, dus let’s match! 

Welke conditioner past bij mijn haren?

De beste conditioner voor jouw haar hangt af van verschillende factoren, zoals het haartype, en de conditie van je haar. Voor futloos haar kan een volume conditioner een goede keuze zijn. Een volume conditioner is ontworpen om het haar meer body en volume te geven, terwijl het ook wordt gevoed en gehydrateerd. Dit type conditioner bevat meestal ingrediënten zoals proteïne, die het haar versterkt en voller maakt. Andere ingrediënten, zoals Biotine en vitamine B5, kunnen helpen bij het stimuleren van haargroei en het verbeteren van de algehele gezondheid van het haar. Er zijn verschillende merken die volume conditioners aanbieden, dus het is belangrijk om te kiezen voor een merk dat past bij jouw haartype en jouw persoonlijke voorkeuren.