Autosymbolen kunnen best verwarrend zijn. Ze kunnen het verschil betekenen tussen het halen van je theorie-examen of het opnieuw doen ervan. Het is dus belangrijk om te weten wat de verschillende symbolen betekenen, zodat je weet wat je moet doen als je op de weg rijdt. In dit artikel gaan we in op wat je moet weten over de betekenis van auto symbolen.

De kleuren en symbolen geven meteen een indicatie

Allereerst is het belangrijk om te weten wat de verschillende kleuren op autoborden betekenen. Het kleurcodering stelsel is er gekomen om ervoor te zorgen dat je als bestuurder weet wat je moet doen. Een rode cirkel betekent bijvoorbeeld dat je een verkeersbord moet negeren, terwijl een blauwe cirkel betekent dat je moet stoppen. In het theorie-examen wordt gevraagd naar de kleurcodering, dus als je deze kent, zal je waarschijnlijk je theorie-examen halen. 

Pijlsymbolen komen het meest voor

Naast de kleuren op de borden, betekenen sommige symbolen ook iets. Er zijn veel verschillende symbolen, maar de meest voorkomende zijn de pijlsymbolen. Pijlsymbolen geven aan waar je heen moet rijden, of welke kant je op moet gaan. Voorbeelden hierbij zijn een pijl naar rechts of links, of een pijl die naar boven of naar beneden wijst. Ook komen er in het theorie-examen vragen over pijlsymbolen voor, dus het is goed om deze te kennen. Pijlsymbolen zijn niet de enige symbolen die je op autoborden kunt zien. 

Er zijn ook symbool combinaties die betekenen dat je moet onthouden dat je iets mag doen. Een combinatie van een witte cirkel met een zwarte punt in het midden betekent bijvoorbeeld dat je mag inhalen. Als je hierover vragen krijgt in je theorie-examen, is het belangrijk om te weten wat deze symbolen betekenen. Het laatste symbool dat je op borden tegenkomt, is het groene cirkeltje met een witte punt erin. Dit symbool betekent dat je mag parkeren. Dit is een van de meest voorkomende symbolen op de weg, dus het is belangrijk om hierover te weten als je je theorie-examen gaat doen. 
Er zijn dus verschillende auto symbolen die je op de weg kunt tegenkomen.Ze kunnen ook nodig zijn voor snelheid berekenen. Het is belangrijk om te weten wat ze betekenen, zodat je weet wat je moet doen als je op de weg bent. Ook is het goed om deze symbolen te kennen als je je theorie-examen moet doen, want hierover worden veel vragen gesteld. Als je deze symbolen kent, zal je waarschijnlijk je theorie-examen halen.