Wanneer je op date gaat, wil je een goede indruk maken. Wij vrouwen houden natuurlijk van wijn, maar wist je dat mannen er ook genoeg van lusten? En dan hebben we het niet alleen over de snobs, maar ook de simpele man, die soms zijn biertje voor een wijntje wil verruilen. Met welke wijnen maak je nu indruk? Welke wijn mag je echt niet overslaan? Dit zijn de wijnen die veel sommeliers uitkiezen.

Bordeaux wijnen

Oké, een date is leuk, maar je wil ook geen kapitalen aan wijn uitgeven. Het moet wel leuk blijven. De relatief goedkope wijnen komen uit Bordeaux. Voor nog geen 13 euro heb je al een fles Ronan By Clinet 2018. Het is een heel interessante wijn die je veel waar voor je geld biedt. Het wordt gemaakt op het prestigieuze Château Clinet in Pomerol en gemaakt van Merlot. Houd je van stevig en zacht, maar ook romig, dan heb je je favoriet gevonden.

De dochters Courselle maken de Château Thieuley, een vaste waarde in het assortiment van veel wijnwinkels. Deze wijn wordt al meer dan 30 jaar verkocht. Het is een vrije witte Bordeaux wijn, met een lichte, frisse en strakke smaak. Deze wijn wordt gemaakt van de Sauvignon Blanc en zorgt ervoor dat je date de vlinders wel in z’n buik voelt.

Touraine wijnen

Denken we aan Touraine wijn, dan denken we aan twee bekende wijnen. De eerste is een perfect alternatief voor Pouilly-Fumé. Dat is een nogal behoorlijk dure wijn, terwijl deze Touraine Chenonceaux uit 2022 een veel goedkoper, smaakvol alternatief is. Kies voor een licht, fris en strak smaakprofiel en ga denkbeeldig op reis naar de streek Loire, in Frankrijk. Voor iets meer dan 15 euro heb je al een flesje, en voor een date is dat toch geen geld…

Houd je meer van witte wijn, dan is de Touraine Sauvignon Blanc Domaine de la Renaudie een heel toegankelijke wijn. Sommeliers zien het als een alleskunner die multi-inzetbaar is. Perfect om te serveren bij delicate visgerechten, Oosterse gerechten of maaltijdsalades. En om de prijs hoef je het al helemaal niet te laten. Deze wijn gaat regelmatig in de aanbieding, en wordt dan ook in groten getale besteld.

Champagne

Is de date succesvol geweest? Trek de champagne dan maar open. Lekker samen in een hottub een glaasje bubbels: dat klinkt als de perfecte avond. Beroemdheden vieren zo hun date night, en jij kan dat ook. De Tradition Champagne van Pascal Henin valt hiervoor aan te raden. Terwijl anderen liever voor een Prosecco of Cava zouden kiezen, ga jij voor echte champagne en maak je een onuitwisbare indruk.