Heb je een dure zonnebril gekocht? Dan wil je hier ongetwijfeld zo lang mogelijk mee doen. Het is immers geen pretje om ieder jaar een groot bedrag uit te geven aan een nieuwe zonnebril. Gelukkig kun je het een en ander doen om de levensduur van een zonnebril te verlengen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze dit doen. Daarom helpen wij je hier graag een handje bij.

Regelmatig schoonmaken
Omdat de zon in de lente en zomer veel schijnt, draag je jouw zonnebril in deze seizoenen mogelijk dagelijks. In dat geval is de kans een stuk groter dat hij vies wordt dan wanneer je hem nooit draagt. Als je jouw zonnebril veel draagt, is het belangrijk om hem regelmatig schoon te maken. Doe je dit niet? Dan moet je hem mogelijk eerder vervangen. Om de meeste rommel van de bril te verwijderen, spoel je hem af onder lauw stromend water. Droog hem vervolgens niet af, maar laat hem aan de lucht drogen. Niet op de glazen neerleggen


Als je op een terras plaatsneemt, vind je het misschien niet prettig om je zonnebril op te houden. In dat geval leg je hem waarschijnlijk op tafel neer. Omdat de pootjes van een bril vaak dun zijn, heb je misschien de neiging om hem op de glazen neer te leggen. Verstandig is dit niet, want hierdoor kunnen de glazen van een zonnebril beschadigen. Leg een zonnebril daarom altijd op de kant van de pootjes neer.

Opbergen als je hem niet draagt
Heb je onlangs een dure Ray-Ban zonnebril dames gekocht? Dan zet je hem waarschijnlijk direct op bij de eerste zonnestralen Toch zijn er ook momenten waarop je de bril niet draagt. Om de kans op schade aan de bril te verkleinen, berg je hem op. Doe dit bij voorkeur in een harde brillenkoker. De bril wordt op deze manier namelijk goed beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Pas op met temperatuurschommelingen
Je verwacht het misschien niet, maar zonnebrillen zijn gevoelig voor temperatuurschommelingen. Doe je je zonnebril af als je op het terras zit? Leg hem dan nooit in de brandende zon. Het frame van jouw bril kan hier vaak wel tegen, maar de glazen niet altijd. De glazen van zonnebrillen worden namelijk afgewerkt met een speciale coating. Deze kan gaan barsten als de bril blootgesteld wordt aan hoge temperaturen.

Laat je bril opnieuw afstellen
Wie de levensduur van een zonnebril dames wil verlengen, doet er goed aan om hem af en toe opnieuw af te laten stellen. Doe je dit niet? Dan is het draagcomfort van de bril niet je van het. Het kan zelfs voorkomen dat een zonnebril constant van je neus glijdt als hij niet goed is afgesteld. Stel een zonnebril overigens nooit zelf af, maar laat dit door een professional doen.